Stratified Sampling Example Essay About My Mother Student Work Published Essays Controle Suite Premiere Essay Wrestler Movie Review New York Times Purpose Of An Essay Writing Book Reviews For Twilight
~EP~Múzeum

A műholdas gépjárművédelem legújabb vívmányai

Nincs ellophatatlan autó. A tolvajok folyamatosan kísérleteznek a legmodernebb gépjárművédelmi rendszerek kiiktatásával. Egy nagy értékű gépjármű, vagy egy még értékesebb szállítmány megérdemli a csúcstechnológiás védelmet.

A tolvajok sikerének az oka a hiányosan megtervezett gépjárművédelem. A hagyományos autóriasztók és mechanikai védelmi berendezések idővel hatástalaníthatók, így a gépjármű ellopásának veszélye állandóan fennáll.

Teherkocsi

A gyárilag beépítettnél komplexebb védelemre van szükség. Egy GPS alapú technológia segítségével megakadályozható a lopási esemény, illetve ha mégis bekövetkezik, a gépkocsi utólag rövid időn belül megtalálható.

Mennyire érzékeny egy ilyen biztonsági rendszer?

  • Már a lopási folyamat elején érzékeli, ha a gépjárművet elmozdítják, mivel emelésérzékelő és elmozdulásérzékelő is beépíthető a védelem érdekében.
  • A gépjármű beköthető egy távfelügyeleti rendszerbe. A felügyeleti központ a nap 24 órájában monitorozza az esetleges tolvajlási kísérleteket és megteszi a szükséges lépéseket a hatóság felé. Ha még el is tulajdonítják a járművet, az a legrövidebb idő alatt megtalálható lesz.
  • A fejlett járműkövető rendszerek rögzítik a megtett útvonalat , amit egy okostelefon segítségével nyomon követhetünk, illetve a távleállítás lehetősége is adott, amit távolról vezérelhetünk.
  • A műholdas helymeghatározással a gépjármű helye 5 méteres pontossággal megállapítható.
  • A védelmi rendszer tartalék áramforrással kerül beszerelésre, így a jármű fő akkumulátorának kiiktatása után is tovább üzemel.

A gépjárművédelem folyamatosan fejlődő üzletág. A gépkocsi motorjának távmegállítása, a sofőrazonosítás, a határátlépés figyelés, a GPRS és GPS zavarás elleni védelem is már alap szolgáltatásnak tekinthető.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.