Calling The One Book Reviews Should Boxing Be Banned Discursive Essay Writing History Exam Essay Examples Simple Outline Of A Business Plan Features Of Argumentative Essay Slideshare Short Essay On Why Deserve A Scholarship
~EP~Múzeum

Ismerkedés a testekkel

Oly szokatlan kiállításra vagyunk hivatalosak.  Nemrég nyitotta kapuit a bizarr, bár egyben nagyon érdekes kiállítás, amit érdemes megnézni, és megismerkedni testünkkel kívül és belül. Eme furcsa szokatlanul egyedi, de mégis oly újszerű kiállítás, amit eddig más országokban nagy sikerrel bemutattak több mind nyolcmillió embernek nyújtott olyan lehetőséget. BODIES A KIÁLLÍTÁS, amely most megérkezett -itt van nálunk is Magyarországon , és számukra most betekintést enged az emberi testbe, és megismerteti velünk a test anatómiáját.

Mert ott a helyszínen valódi újszerű polimeres eljárással tartósított preparátumokat nézhetnek, tanulmányozhatnak meg az oda látogatók. Eme kiállítás igen hasznos információkkal szolgál, vajon hogyan tudjuk megőrizni az egészségünket?- vajon hogyan élhetünk egészségese?

Igazán érdekes anatómiai tárlat, amely bemutatja az emberi testet, ami még nagyon szokatlan nem képekről hanem, hús –vér emberi testrészek a kiállításon bemutatott tárgyak. Több országos kiállítás után, most végre nálunk is megszemlélhető, és remélhetőleg nálunk is sok látogatót vonz majd e bizarr kiállítás . E tárlat igen hasznos információval szolgál, és mind oly sokszor van egy fő célja – megint előtérbe kerül az egészséges életmód,- és egyben arról is szól, és figyelmeztet minket miként őrizhetjük meg saját egészségünket.

Látható lesz a testünk felépítése , és annak bonyolult szerkezete, és amit még soha nem láthattunk most megtekinthettünk ebben a formájában, és némely szervünket még kézzel is megtapinthattunk. A tárlat arra is rávilágít és felhívja a figyelmet,hogy a legősibb tárgy az anatómia ma is mennyire aktuális.

Nálunk, még oly szokatlan, és számunkra, oly meglepő,de ugyanakkor tanulságos,mert olyanra tanít amire eddig nem is gondolhatunk soha . De oly jó, hogy evvel is tisztába vagyunk vagy leszünk, milyen testünk felépítése, szerkezete és belső működése!

A kiállítás , ahol együtt van a művészet és a tudomány. E nevelő célzatú tárlat azt szeretné elérni, hogy mi emberek, úgy gondoljunk magunkra, és a testünkre, ahogy eddig még soha nem tettük. „Testünk a legdrágább kincsünk, ez az egyetlen tulajdonunk,  ami születésünktől, halálunkig magunkkal hordozunk” – hangsúlyozta Roy Glover ,a Michigani Egyetem nyugalmazott sejtbiológus professzora. Testünk sokkal bonyolultabb és drágább készülék,mind bármelyik modern elektronikai műszer” említette még az amerikai professzor.

Aki ellátogat a kiállításra az egészen szokatlan, és különleges módón nézhet szembe önmagával, és átértékelheti eddigi életét. A tárlaton kilenc galériájában több mint kétszáz preparált szerv, és testünket bemutató érdekes kiállítás felfedi, hogy milyen bonyolult, és hihetetlenül összetett rendszert alkotnak testünk csontjaink, idegeink, izmaink,és az emberi szervek. Az egyik teremben pedig ha éppen akarjuk kezünkbe vehetünk egy igazi vesét, vagy éppen egy májat,és a szívet.

Találkozunk ismert betegségekkel mind a stroke, az emlőrákkal,vagy éppen a májzsugorodás utáni májat nézhetjük meg vagy éppen megfigyelhetjük a dohányos ember tüdejét. Aki eddig rágyújtott az most átértékeli, hogy valójában miért dohányzik, esélyt adva, mivel a látvány után soha nem gyújt rá többé és rádöbben, e szokás nagyon káros az egészségre.

És remélhetőleg, aki megnézi a kiállítás, az másként él majd a hétköznapokban, rádöbben milyen fontos a testünk és az egészségünk, ha olykor mégsem vigyázunk rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.